גם מארגני ה- MOTOGP הבינו שיש בעיה בטיחותית עם אופנועי ה-CRT
זירת ה – MOTOGP האקסלוסיבית מצומצמת מאד ועלויות אחזקת קבוצת מירוצים תחרותית, הינן קרוב לבלתי שפויות. מיעוט היצרנים שהיו מוכנים להתחייב בפני דורנה להשקיע סכומי כסף מטורפים שכאלו (הספונסרים ממנים רק חלק מעלויות אחזקת הקבוצה והרוכבים) הביאו את המארגנים להבין שהגריד המתדלדל מאבד מערכו והקהל מאבד עניין בקטגוריה בת פחות מ-18 רוכבים. הצעד בו נקטו היה לייסד קטגוריה "זולה" שתמלא את הגריד ואת המסלול במקצי ה- MOTOGP. אותה קטגוריה נקראת CRT והיא מבוססת על מנועי אופנועים סידרתיים ושלדות של סדנאות המתמחות בייצור שלדות מרוץ. הקטגוריה בת הכלאיים זכתה להקלות משמעותיות בתקנות קטגוריית ה- MOTOGP (בין השאר מדובר בכמות גדולה יותר של דלק במיכל, מספר צמיגים גדול יותר לשימוש בכל סופ"ש והקצאת כמות גדולה יותר של מנועים לעונה) כדי לסייע למתמודדים לא לפגר יותר מדי אחר אופנועי ה- MOTOGP הרשמיים, אך זה לא כל-כך עבד.
אופנועי ה- CRT היוו במקרה הטוב שלטי פרסומת מתנייעים (פרסום זול לספונסרים שקיבלו זמן מסך בשידורי הקטגוריה היוקרתית והנצפית ביותר) ובמקרה הרע היוו סכנה מוחשית כשהבדלי מהירות של עשרות קמ"ש בהטייה מלאה סיכנו את הרוכבים. שתי סיבות עיקריות ליצירת המצב המסוכן הזה. האחת, אופנועי ה- CRT בעלי מנועים מבוססי אופנועי ספורט סדרתיים ואינם זוכים לרמה טכנולוגית ולביצועים של מנועי ה-MOTOGP. הבדלי הכוח בין שני סוגי האופנועים הינם משהו שלא ניתן להתעלם ממנו. שנית, רוכבי ה- MOTOGP, אחרי הכל, הינם רוכבי-על הטובים בעולם. הדובדבן בקצפת של העוגה. גם על אופנועים זהים, ישיגו רוכבי ה- MOTOGP את עמיתיהם מה- CRT בכל יום, בכל שעה ובכל מסלול. ויעשו זאת עם עין עצומה ויד אחת קשורה. הבעיה מחריפה במקצי הדירוג שם מביאים רוכבי ה- MOTOGP את האופנועים הטובים בעולם לקצה גבול יכולתם. כאמור מדובר במהירויות הרבה יותר גבוהות מאלו של ה- CRT. הבדלי מהירויות אלו הביאו את מארגני התחרות למסקנה שיש לנקוט בפעולות מיידיות בכדי להפחית את הסיכוי לתאונות.
לכן מהשנה נראה מקצי דירוג בשיטה חדשה בה יצומצמו משמעותית הבדלי המהירות ובד בבד יגבר העניין לצופים. מקצה הדרוג השני (בכוונה אני מתחיל בשני. יותר קל להסביר את ההגיון מאחורי הסידור החדש) ימשך כרבע שעה ויכלול את עשרת הרוכבים שהשיגו את הזמנים המהירים ביותר בשלושת מקצי האימון הקודמים למקצי הדירוג. אל אלו יצטרפו שני הרוכבים המהירים ביותר ממקצה הדירוג הראשון (שנקרא בהתאם QP1), שיימשך גם הוא כרבע שעה בלבד ויכלול את הרוכבים האיטיים יותר (שלא נכללים בין עשרת המהירים) בזמני מצקי האימון. שני הרוכבים המהירים ביותר ממקצה זה יזכו להשתתף במקצה המהיר יותר ולשפר עוד יותר את מיקומם על הגריד לקראת הזינוק.
בכך תופרד קבוצת הרוכבים האיטיים יותר מהקבוצה המהירה (ויצומצמו הבדלי המהירויות), וכפועל יוצר מכך, יגבר העניין לצופים שבמקום לצפות ב-45 דקות שחלקן יהיו "מריחת זמן" מבחינת עניין לצופים שפחות נרגשים לראות את באוטיסטה בוחן צמיג למרוץ, יזכו למקצה מרוכז של אקשן בן 15 דקות אינטנסיביות מלאות אטרף.