יריית הפתיחה של עונת 2013 נורתה בקטאר על-ידי ימאהה. הונדה מתכוונים להגיב באוסטין מי יהיו המפסידים והמנצחים במסלול "האמריקות"
עונת 2013ב נפתחה בסערה כשבמירוץ הפתיחה נראית התחרות הטובה ביותר בקטגוריה הבכירה מזה שנים רבות. כולם ניצחו בקטאר (אולי חוץ מדני פדרוסה שקיווה, ושציפו ממנו, ליותר). ימאהה סיימו במקומות 1-2, מרקז – הרוקי בקטגוריה, מצליח לעקוף את רוסי (ולהיעקף חזרה) ומסיים את מירוץ הבכורה בקטגוריה הבכירה שלו על הפודיום כרוכב ההונדה המהיר ביותר, קראצ'לו מראה שהוא לא מתכוון לנגן כינור שני וכי הוא מועמד ראוי לפודיומים ואף ניצחונות ודויציוזו מדהים את העולם ומציב את הדוקאטי במקום הרביעי על הגריד לקראת הזינוק…אבל עם רף תחרות כזה גבוה, אין מצב שכולם ימשיכו לנצח גם בסבב מספר 2 שיערך ביום ראשון הקרוב באוסטין שבארה"ב.
ימאהה – כבר במקצי האימון החופשי לקראת מירוץ פתיחת העונה היה ברור כי תוואי המסלול הקטארי מתאים טוב יותר לימאהה מאשר להונדה. הסיבובים הארוכים והזמן הרב במבלים האופנועים בהטייה במהלך הקפה מאפשרים לימאהה מהירות פניה גבוהה יותר. עוד לפני הזינוק היה ברור כי כשהמסלול פנוי, יהיו אלו רוכבי ימאהה שישיגו זמן הקפה טוב יותר מאשר רוכבי הונדה. לכן הזדרז לורנצו לכבוש את ההובלה ולפתוח פער על פני יריביו. לעומתו רוסי וקראצ'לו התעכבו מאחורי אופנועי הונדה עד שעלה בידם לייצר עקיפות (ושניהם נגררו לטעויות במהלך הניסיונות). אופנועי ההונדה עם כח מנוע מתפוצץ, נורו לפנים בכל יציאה מסיבוב ורוכבי הימאהה סגרו עליהם רק כשהגיעו לסיבוב לאחריו ושם "נתקעו" מאחורי ההונדות ללא יכולת לנצל את מהירות הפניה העדיפה. כמובן שההצמדות לקו המירוץ הקלאסי (כתוצאה מחול ואבק שמילאו את המסלול מחוץ לקו המירוץ הקלאסי ש"נוקה" על-ידי האופנועים) הגבילה את יכולת העקיפה עוד יותר והובילה את רוסי ואת קראצ'לו לצאת מהקו, לחרב לעצמם את ניסיון העקיפה ולאבד זמן ומיקומים.
אוסטין – אבל המסלול באוסטין, כך מקווים בהונדה, הוא אופרה אחרת. מבט קצר בתוואי המסלול מראה שתי ישורות שהכניסה והיציאה אליהן נעשות מסיבובים הדוקים. כדי להתמודד באופן יעיל עם תצורת מסלול כזו יש להצטייד באופנוע זריז מאד עם מנוע חזק. בדיוק המתכון של הונדה. זו הסיבה למבחני טרום עונה מוצלחים שלהם שם וזו האפשרות של פדרוסה לחזור לתחרות. כי לא כך פותחים עונת אליפות וכשחברך לקבוצה מצליח להוציא כל-כך הרבה יותר מהאופנוע (מרקז מסיים שלישי ומאתר את רוסי בקרב מצויין על המקום השני), זה סימן שדני מכיר טוב מאד. טוב מדי. זה סימן שמשהו לא הולך על פי התוכניות. באוסטין תהיה לדני הזדמנות לכפר על המירוץ המביש מקטאר ולבסס את המעמדו כרוכב המוביל של הונדה ובתור המועמד שלהם לאליפות העולם.
רוסי – כמה פעמים אפשר להפתיע? תלוי את מי שואלים. אם שואלים את רוסי, התשובה היא כמספר ההזדמנויות שניתנים לך. כמעט כולם הספידו את הדוקטור חוץ מעדת מעריצים קנאים שיהללו את האדמה עליו הוא רוכב גם אם יסיים כל מירוץ במקום האחרון. אבל רוסי הוא אל. הוא ניער את רגבי העפר שהכופרים ערמו עליו והראה לכולם מאיזה חומר נדיר קורץ. אבל רוסי עבד הרבה יותר קשה ממה שנוטים לחשוב. לא רק בגלל הטעות בבלימה שגרמה לו להיתקל בגלגל האחורי של פדרוסה ולפספס לחלוטין את הפנייה (אז התדרדר למקום השביעי ונאלץ לצאת למרדף עיקש בו ניצח את כולם למעט לורנצו שהקפיד לברוח כל כך רחוק שגם אם היה חוטף פנצ'ר עוד היה יכול לנצח). רוסי הגיע בטרמפ (נגמר הדלק) לבימת המנצחים כולו חיוכים מבלי להסגיר כמה עבד קשה. נכון שהיו לרוסי אימוני טרום עונה ומקצי מוקדמות בכדי ללמוד מחדש את הימאהה. ונכון שהאופנוע נותר בבסיסו אותו אופנוע אותו עזב לפני כשנתיים למעט שינויים קלים. אבל כדי באמת ללמוד איך האופנוע מתנהג כשהוא על המגבלות ונעול בצמיגי מירוץ בלויים, יש צורך בתנאי מירוץ אמיתיים. רק אז אפשר ללמוד את מגבלות האופנוע ולאמוד את יכולותיו, יתרונותיו וחסרונותיו לעומת המתחרים. במשך חצי מירוץ התמקד רוסי בדחיקת האופנוע אל המגבלות כמעט בכל פנייה. כל בלימה וכל הטייה נעשו חדים יותר ככל שנקפו ההקפות עד לשיא שהגיע עם הקרב נגד מרקז. לאוסטין יגיע רוסי כשהוא כבר מודע למעטפת הביצועים של הימאהה.
לורנצו – נגד – רוסי – יש שטוענים שאם רוסי לא היה טועה בבלימה בהקפה השניה, נתקל בגלגל האחורי של פדרוסה, מפסיד זמן ומתדרדר אי-שם אל המקום השביעי – הוא יכול היה לנצח את המירוץ. זו ככל הנראה יותר משאלת לב מאשר הערכת מצב. בעוד הפרשנים מדברים על פדרוסה כפייבוריט לאליפות, על סיכויים של רוסי ועל יכולותו של מרקז בעונת הבכורה, יוצא אלוף העולם שוב ושוב אל המסלול ובקור רוח מופתי מצליח לסתור את תחזיות כולם ולהכריע את הקרב. והוא עושה זאת באופן מאד משכנע כשהוא רושם לזכות עצמו שש מתוך עשר ההקפות המהירות ביותר בקטאר. לשם השוואה, רוסי רושם לזכותו רק אחת מהן. נכון שלורנצו שקבע את ההקפות המהירות בחלקו הראשון של המירוץ (כשהוא בורח לצמד רוכבי ההונדה ולקראצ'לו) נהנה מצמיגים טריים לעומת רוסי שקבע את הזמנים המהירים שלו בחלקו השני של המירוץ (כשהוא רודף ותופס את אותם רוכבים בדיוק). אבל לרוסי היה מיכל דלק קל יחסית למיכל המלא של לורנצו. עובדה שמאזנת קצת את התנאים.
הצטרפו להקפת הכרה סביב מסלול האמריקות
(ואין הרבה אופנועים שנשמעים טוב יותר מהדוקאטי פניאלה לצורך כך)
מרקז – מרקז הדהים כשקבע במבחני טרום העונה שנערכו באוסטין את זמן ההקפה המהיר ביותר (לפני שהשתתף במירוץ אחד בקטגוריה) . המסלול האמריקאי ייתן לצעיר השאפתן (אלוף קטגורית ה-125 לשעבר ואלוף ה- MOTO2 המכהן) הזדמנות ראשונה לנצח. זוהי הפעם הראשונה שסדרת ה-MOTOGP תקיים מירוץ שם ולכן לאף רוכב אין יתרון על מרקז (או על כל רוכב אחר, לצורך העניין) הכרה מוקדמת עם המסלול. אם אכן ינצח את המירוץ השני בו ישתתף בקטגוריה הבכירה הרי שבכך יקבע הישג טוב יותר משני בני ארצו ויריביו, פדרוסה ולורנצו. חברו לקבוצה, פדרוסה, ניצח את המירוץ הרביעי בו השתתף בקטגוריה הבכירה ואילו אלוף העולם לורנצו לא היה זקוק ליותר משלוש הופעות בכדי לקבוע ניצחון ראשון. אגב, רוסי היה זקוק לתשעה סבבים בטרם זכה לעלות אל המדרגה הגבוהה בפדיום אבל אלו היו ימי אופנועי ה-500 סמ"ק דו-פעימותיים העליזים ובעיקר הפרועים ללא בקרות אלקטרוניות למיניהן. אז מי מוכן להמר נגד מרקז?
הייתי מגיב, אבל אני עדיין עם קורי שינה מהמירוץ…….